• Dit is een setting geïnstalleerd in een zorgcentrum

  • Op de beurs kun je zelfs genieten van de zon!

Strandkamer

Nieuw in Nederland, de Suntech strandkamerSuntech

Wij brengen graag wat zon in uw leven!

Ogen dicht en denken aan een zandstrand in een tropische omgeving met 28-30 graden Celsius,  een zuchtje wind en zachte muziek op de achtergrond.  Jungle geluiden en rollende golven die stuk slaan op het strand. U waant zich in het paradijs…… de ​​Suntech omgeving.

Heerlijk ontspannen met een drankje onder de zon.

 

 

 

Op een regenachtige dag lekker bijtanken. Even de dagelijkse hectiek achter je laten en dat lekkere vakantiegevoel krijgen. Dat kan nu met Suntech! Een revolutionair concept dat het mogelijk maakt 365 dagen per jaar van de zon te genieten. Compleet met strandsetting, geluiden en echte zonnestralen. Door de sterke reductie van het UV licht wordt Suntech echter niet gelijkgesteld aan bruiningsapparatuur, maar blijven wel de voordelen van het UV licht behouden. Zonnen met Suntech is daarom verantwoord zonnen.

Suntech locatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verscheidene media hebben aandacht besteed aan de eerste strandkamer in Osira woonzorgcentrum Vreugdehof te Amsterdam. Zo verschenen er artikelen in het Parool en in de Volkskrant. Ook in televisieprogramma’s kwam het aan bod, namelijk in Vara’s Uitgesproken en het nieuwsbulletin van AT 5.


DementieEnDan
Tijdens de campagneweek van 20 tot 29 september jl. vonden er in het hele land vele activiteiten plaats. Van radio- en televisieuitzendingen, symposia en debatten tot uitjes voor mensen met dementie en hun mantelzorger. Voorafgaand en tijdens deze campagneweek werden enkele educatieve clips verspreid. Op de website van DementieEnDan zijn de clips te zien met de onderwerpen muziek, invloed van licht, bewegen en museumbezoek. In de clip ‘invloed van licht’ wordt de strandkamer van de Vreugdehof te Amsterdam in beeld genomen en wordt de invloed van het licht uitgelegd.


Zo herken je een winterdepressie
Op de website van de Telegraaf verscheen op vrijdag 13 december jl. het bericht over winterdepressies. Momenteel lopen er onderzoeken naar wat het Suntech systeem kan betekenen voor deze groepen.

De Amerikaanse onderzoeker Normal Rosenthal nam in 1984 voor het eerst het woord ‘seizoensdepressie’ in zijn mond. ‘Een vorm van depressie die tijdens bepaalde jaargetijden de kop opsteekt’. Mensen met symptomen van deze zogenaamde Seizoensgebonden Affectieve Stoornis (SAD) lopen hier vaak al een jaar of drie mee rond, voordat ze worden gediagnosticeerd. Geschat wordt dat meer dan tien procent van de bevolking in Noord-Europa symptomen ervaart.

Het is nog niet bekend wat precies de oorzaken van een seizoensdepressie zijn, maar onderzoek suggereert dat vooral de verandering in het aantal lichturen tussen seizoenen een belangrijke rol speelt. Als er niet genoeg licht wordt waargenomen gedurende de dag, wordt het hersendeel dat verantwoordelijk is voor slaap, eetlust, libido, temperatuur, stemming en activiteit onvoldoende geactiveerd. Lichttherapie kan hiervoor een uitkomst bieden.

Developed and manufactured by