Water

Spinning instructeur

Veiligheid
en gezondheid.

Daar maken wij ons sterk voor!

1 – daagse Opleiding
AquaFiets / Hydrorider instructeur

 

Aquafietsen/Aquaspinning/Aquacycling

De activiteit fietsen in het water in openbare- en geprivatiseerde zwembaden ontstond in 2003/2004.

Het normale indoor cycling werd getransformeerd naar de zwembaden omdat spinning als een echte calorieënkiller werd gezien. Tijdens het aquafietsen wordt de verbranding nog eens extra aangewakkerd! Door de weerstand van het water worden de spieren extra belast, terwijl de kans op blessures klein blijft. Het verbetert de algemene conditie, is een efficiënte manier om vet te verbranden en het effect van water werkt cellulitisvorming tegen.

Aquafietsen is ook vandaag de dag een aquafitness vorm die zijn oorsprong kent in Italië waarbij Hydrorider een belangrijke stap zette voor de aquafitness industrie.

Doelgroep

Aangezien aquafietsen onder de overkoepelende vorm van aquafitness valt, staat het open voor iedereen: jong of oud, man of vrouw, recreatief of topsporter, geblesseerd of niet. aquafietsen is niet alleen aan te bevelen voor mensen die hun lichaam willen trainen en gezond willen houden, maar ook voor diegenen die na een blessure snel terug op krachten willen komen.

Aquafietsen traint het volledige lichaam. Het biedt de mogelijkheid om alle spieren intensief te laten werken; benen, armen, borst, buik en billen worden tijdens het fietsen belast door het fietsen af te wisselen met gevarieerde oefeningen van het bovenlichaam. De belasting van de onderste extramiteit van het menselijk lichaam wordt afwisselend intensiever gemaakt al dan niet door middel van een extra weerstand variatie in trapsnelheid, positie en duur.

Op muziek en met elkaar in gevarieerde organisatiestructuren maakt aquafietsen leuk en uitdagend!

 

 

De instructeur
Deze is de spin in het web en draagt de verantwoording dat de elementen bij elkaar worden gebracht. Hij of zij schept de basis en aan die basis ligt een cursus om de instructeur te laten starten of bij te scholen.

Fietsvormen
Vlakke rit / Zittende klim / Staande Klim /Running / Jumping

Ontspanning
Houding van rug /  houding van handen

Handposities op de fiets
Variatie in handposities op het stuur verandert de houding van de deelnemer. Intensiever of het tegenovergestelde. De ene handhouding leent zich mee voor een bepaalde work-out dan de ander.

Welke combinaties zijn mogelijk en voor welke fouten moet je de deelnemer behoeden?

In deze cursus komt het allemaal aan bod en wordt er ook in gegaan op de techniek van het fietsen, die juist in water uitstekend valt te trainen.

 

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.