Poseidon

Een bedrijf met “Vision”

Poséidon Technologies, gesticht in 1995, is een Franse onderneming gespecialiseerd in “Computer Vision”. De onderneming heeft nieuwe technologieën ter bewaking en ter analyse van situaties ontwikkeld en geoctrooieerd op basis van de actuele internationale staat op het vlak van de toegepaste wiskunde. Deze technologieën hebben de ontwikkeling van innoverende toepassingen mogelijk gemaakt op het vlak van computergeleide bewaking, waaronder het Poséidon Systeem, het eerste systeem ter wereld dat helpt verdrinkingen in openbare zwembaden te voorkomen. Het systeem maakt het voorwerp uit van verschillende internationale octrooien.

De afdeling “Research & Computer Vision” Poséidon, van de onderneming MG international, is samengesteld uit informatica-specialisten en wiskundigen komende van de beste scholen en universiteiten.

Poséidon heeft onder andere samengewerkt op wetenschappelijke basis met laboratoria en internationale onderzoekscentra zoals INRIA, CEREMADE, CNRS en MIT (Het Technologisch Instituut van Massachusetts). De doelstellingen van MG international is het ontwerpen van een totaal nieuwe generatie producten waarbij het Poseidon Systeem slechts een eerste voorbeeld is. Gebaseerd op de Kunstmatige Video-Intelligentie zullen deze toekomstige producten in staat zijn beslissingen te nemen op basis van wat ze zien!

Poséidon Technologies bezit twee filialen, één in Atlanta voor Noord-Amerika en één in Reading voor Groot-Brittannië.

Meer informatie vindt u op de website van Poseidon Systeem.