Water

Poseidon techniek

Gepatenteerde Techniek

Geoptimaliseerd voor elk bassin

Ieder Poseidon drenkelingendetectiesysteem wordt op maat gemaakt; de specificaties van ieder bassin zijn anders. Bij diepwaterbassins (dieper dan 2.90 meter) monteren we de camera’s onder water op de wanden. Bij ondiepe bassins plaatsen we de camera’s aan het plafond. Poseidon is het enige systeem dat bovenwater- en onderwatertechnologieën kan combineren. Alle camera’s werken gelijktijdig om situaties in het zwembad nauwkeurig te differentiëren. Het systeem activeert een alarm als een persoon zich gedurende 10 seconden bewegingsloos op de zwembadbodem bevindt.

Dubbele camera’s in Globe camera’s

Diepe bassins worden bewaakt door meerdere camera’s op de wand van het bassin. De speciaal ontworpen slagvaste behuizing bevat twee camera’s die samen naadloos een volledig beeld bieden:180 graden van wand tot wand. De globecamera doet zo de dode hoek teniet.

Met zijn netwerk van camera’s die de activiteit in het bassin in realtime analyseren, kan het systeem een persoon onderscheiden van een schaduw of lichtreflectie. Het DDS waarschuwt de lifeguards ook wanneer slecht doorzicht of fel zonlicht de prestatie van het systeem beïnvloeden.

Bovenwater camera’s

Ondiepe bassins worden van bovenaf bewaakt door minimaal twee camera’s die tegelijkertijd werken om een volume waar te kunnen nemen. Dankzij de geavanceerde software technologie wordt niet alleen onderscheiden of een persoon zich gedeeltelijk of volledig onder de wateroppervlakte bevindt maar ook de vroegtijdige herkenning of een persoon in moeilijkheden geraakt nog voordat deze op de bodem geraakt.

Door het bassin van bovenaf te bewaken, wordt het systeem niet beïnvloed door hoge aantallen zwemmers of door een beweegbare bodem. Bij het gebruik van een beweegbare zwembadbodem detecteert het systeem automatisch de diepte van het bassin en past het zich aan de nieuwe omstandigheden aan.

Poseidon software

Door middel van gepatenteerde, zelfontwikkelde softwaretechnologieën analyseert het systeem structuur en volume vanuit een realtime 3D-perspectief. Deze unieke technologie zorgt ervoor dat het systeem zich eenvoudig aanpast aan wisselende lichtomstandigheden in het zwembad. Dankzij voortdurende R&D blijft het Poseidon systeem up-to-date door regelmatig uitgevoerde upgrades en updates.

Touchscreen monitor

Een touchscreen monitor zorgt voor een gebruiksvriendelijke bediening van het Poseidon systeem. Deze monitor geeft de lifeguard bovendien realtime informatie over bijvoorbeeld het doorzicht van het water, of de bezettingsgraad van het bassin (COVID 19).

Andere functies die beschikbaar zijn voor de lifeguard zijn onder andere het terugkijken van alarmen en het instellen van een ‘non-detection’-zone, bijvoorbeeld wanneer het zwembad wordt gebruikt door een duikvereniging.

Alarm led display paneel

Wanneer Poseidon een persoon detecteert die zich gedurende 10 seconden bewegingsloos op de bodem bevindt, wordt gealarmeerd met een licht- en geluidssignaal. De alarminformatie wordt weergegeven op een led-display aan de muur, met daarbij de tijdsduur en de positie van de zwemmer onder water. Deze gegevens worden bovendien getoond op de touchscreen monitor, samen met de camerabeelden van het incident.

NEN-EN ISO 20380

 Het Poseidon systeem voldoet aantoonbaar aan de NEN-EN-ISO 20380 norm. Deze norm beschrijft de minimale operationele, prestatie- en veiligheidseisen en testmethoden voor computervisiesystemen, die worden gebruikt om verdrinkingsgevallen te detecteren.

Zwembad De Peppel te Ede ontving in 2019 als eerste zwembad wereldwijd dit ISO-certificaat na een uitgevoerde inspectie door TÜV Nederland.

Interessant voor u?
Wilt u maximale veiligheid in uw zwembad? Wij vertellen u graag wat een Poseidon DDS kan betekenen voor uw organisatie. Voor een vrijblijvende afspraak kunt u bellen naar 0412-798080. Eventuele vragen of opmerkingen kunt u ook mailen naar info@eyeviewsystems.nl

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.