Aquaspinnen wordt Aquafietsen

Tot nu toe is deze innovatieve, effectieve en snel groeiende activiteit aangeduid als “Aquaspinnen”: op speciale hometrainers in het water van het zwembad fietsen met een groep deelnemers onder begeleiding van een instructeur en op muziek.

Onlangs is echter gebleken dat de woorden “Spinning ” en “Spinner ” in de Benelux en de EU als merken zijn geregistreerd door een Amerikaans bedrijf, dat juridische bezwaren heeft gemaakt en procedures heeft aangekondigd tegen het gebruik van genoemde woorden in strijd met haar vermeende merkrechten.

Hierover kan natuurlijk worden gediscussieerd, gesoebat en gestreden, alles met de nodige kosten en risico’s van dien. Maar is het dat allemaal wel waard is, temeer daar een goed alternatief voorhanden is, een minstens zo goede en duidelijke nederlandse benaming: “ Aquafietsen ”.

Eyeview Systems B.V., dat deze activiteit als een van de eersten in Nederland heeft geïntroduceerd heeft dan ook – mede in overleg met het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ – besloten om vrijwillig de woorden “Spinning” en “Spinner” niet meer te gebruiken en de activiteit om te dopen in “ Aquafietsen ®” en haar product in “ Aquafiets ®”.


← Terug naar nieuws

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.