Water

CDA eist veilig zwemmen

Het detectiesysteem dat waarschuwt als er een drenkeling op de bodem ligt van het Hoogvlietse zwembad wordt met onmiddellijke ingang weer in werking gezet. “Veiligheid gaat voor bezuinigingen”, zegt Marianne van der Ham, raadslid CDA.

“Het Dagelijks bestuur gaat wel heel ver met bezuinigingen. Eerder dit jaar heeft de portefeuillehouder welzijn de dienst Sport en Recreatie opdracht gegeven het drenkelingdetectiesysteem Poseidon in zwembad Hoogvliet uit te schakelen om vanaf 2012 zevenduizend euro per jaar te besparen. De stopzetting was gerechtvaardigd, volgens de portefeuillehouder, omdat het detectiesysteem wettelijk niet nodig is.”

De CDA-fractie vond deze redenering wel heel vreemd en diende een motie in om het detectiesysteem weer in werking te stellen. “Gelukkig stond de raad achter de mening van het CDA dat een mensenleven meer waard is dan zevenduizend euro en gaf unaniem de portefeuillehouder de opdracht om het detectiesysteem weer in werking te stellen”, zegt Marianne van der Ham

Het drenkelingdetectiesysteem is een systeem met camera’s die een alarm af laten gaan als een drenkeling 10 seconden op de bodem blijft liggen. Via een monitor is meteen te zien waar de drenkeling zich bevindt en verliest men geen tijd met zoeken.

bron: CDA Hoogvliet, 6 januari 2012


← Terug naar nieuws

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.