Water

Geusseltbad te Maastricht

Ook het zwembad Geusseltbad te Maastricht wordt uitgerust met het Poseidon Drenkelingendetectiesysteem.

Eén zwembad voor iedereen. Dat is kort gezegd het idee achter het nieuw te bouwen zwem-badcomplex bij de Geusselt. Het nieuwe zogeheten Geusseltbad zal de bestaande verouderde zwembaden Dousberg, Heer en Vijverdal vervangen en naar verwachting medio 2012 klaar zijn. De bouwwerkzaamheden hiervoor zijn halverwege 2010 begonnen.

De gemeente wil met het nieuwe zwembad een laagdrempelige voorziening in de regio aan-bieden die extra aanzet tot recreatief bewegen en sporten. Het bad richt zich op verschillende doelgroepen zoals verenigingen, sporters, families, recreanten, leszwemmers en zwemmers met een medische indicatie.

Daarnaast wordt het Geusseltbad een voorbeeld in Nederland op het gebied van architectuur en duurzaamheid. Tegelijkertijd profileert het zwembad hierin zijn Maastrichtse gastvrijheid. Geen typische zwembaduitstraling, maar kleinschalig, paviljoenachtig. Het zwembad komt nabij het voetbalstadion in de groene omgeving van het Geusseltpark, dat geheel wordt vernieuwd. Met zijn architectuur en uitstraling past het complex in de omgeving en levert het een belangrijke bijdrage aan het vernieuwde Geusseltpark. Het nieuwe zwembadgebouw sluit tevens goed aan op de Groene Loper van de ondertunnelde A2Maastricht.

Bron: Gemeente Maastricht, april 2012


← Terug naar nieuws

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.