Parijs, 26 januari 2005

Vision IQ heeft onlangs bekend gemaakt dat het Poseidon Drenkelingendetectiesysteem de referentie op het gebied van computergestuurde systemen een lifeguard geholpen heeft een redding uit te voeren van een jong verdrinkingsslachtoffer in een gemeentelijk zwembad te Sceaux. Een voorstadje van Parijs.

Poseidon wordt als gereedschap voor de lifeguard gezien om het risico van verdrinkingen te verkleinen in publiektoegankelijke zwemabaden waarin lifeguards hun werkzaamheden uitoefenen.

Het ongeval gebeurde op 26 januari omstreeks 18.15 uur toen een atletische Jongeman plotseling onwel werd tijdens zijn reguliere baantjes zwemmen. De man zonk naar de bodem van het diepe deel van het bassin en werd tien seconden later gedetecteerd door het Poseidon systeem en het alarm volgde zodat de op de uitkijkpost aanwezige lifeguard het slachtoffer op de kant kon halen. Hij is gereanimeerd en naar het ziekenhuis getransporteerd alwaar hij volledig herstelde.

Zowel de manager van het zwembad Piscine de Blagis, 5 Rue de lÝser 92330 Sceaux (0033-(0)1 46602165 als de lifeguard de heer Louis Hardy bevestigen de gebeurtenis.

Het is inmiddels de vijfde redding die kon worden uitgevoerd door de Lifeguard dankzij de alarmering van het systeem.

De (tamelijk schokkende)filmbeelden van de laatste redding zijn hieronder te bekijken:


← Terug naar nieuws

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.