De Houttuinen

Haarlem

Woonzorgcentrum is een van de locaties van de Organisatie Zorgbalans. De Houttuinen is gelegen op de grens van Haarlem en Heemstede.

De speerpunten van hun beleid:
– Groot in kleinschaligheid
– Professionele zorg en begeleiding voor mensen met dementie
– Erg veel vermaak
– Een eigen huishouden runnen
– Modern en licht gebouw

Voor de geplande verbouwing die in 2015 werd afgerond, was voorzien dat in het nieuwe plan ruimte was voor meer vrijelijk bewegen en daarvoor moest de uitdaging gecreëerd worden er op uit te gaan. Het ene moment naar een Grand Café om andere bewoners te ontmoeten en in beweging te komen en een ander moment om een uurtje naar het strand te gaan. Hoppa handdoek mee en erop uit, lekker in het zonnetje ook tijdens grauwe regenachtige dagen. En onderweg vragen wie er nog meer met je meegaat.

De strandkamer biedt de rust en de ruimte om heerlijk te zitten in de zon te genieten van de warmte en de geluiden zoals deze ook in het echt te beluisteren zijn. Golven en meeuwen en de zon op je huid alsof je buiten zit 24 uur per dag zeven dagen in een week. Dat is Sunwell.
In 2013 besliste de board van Zorgbalans/ De Houttuinen voor deze investering voor hun senioren.

En het is gebleken waar het goed voor is:
– Toename in de kwaliteit van leven en lever teen bijdrage aan de fysieke en mentale gezondheid;
– Sociale activiteit, een locatie waar de bewoners in een prima veilige gestructureerde omgeving ander bewoners kunnen ontmoeten, aangezet worden tot in beweging komen met elkaar en te communiceren en zo mogelijk zich ook kunnen terugtrekken met hun familie.

Specificaties van dit project:

 

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.