Water

Werkstraf geëist na verdrinking 11-jarige tijdens zwemles Lemmer

LEEUWARDEN – Tegen twee zweminstructeurs van zwembad Ny Sudersé in Lemmer heeft het Openbaar Ministerie taakstraffen tot 240 uur geëist. Volgens het OM is het tweetal schuldig aan de dood van een 11-jarige jongen, die op 6 februari vorig jaar tijdens zijn eerste zwemles verdronk.

De zweminstructeurs hebben niet goed opgelet en zijn hem uit het oog verloren, aldus het OM. „Wrang, onbegrijpelijk, intens verdrietig”, zo zei de officier van justitie bij de onderbouwing van zijn strafeis. „Niemand merkt het op als hij onder water verdwijnt en niet meer boven komt.”

De zweminstructeurs zijn een 54-jarige man uit Emmeloord en een 61-jarige vrouw uit Koudum. Beiden staan te boek als ervaren. Het slachtoffer, afkomstig uit Eritrea, deed mee aan een eerste kennismakingsles in het ondiepe deel van het instructiebad, dat met een drijflijn was afgescheiden van het diepe gedeelte. De kinderen mochten niet voorbij de drijflijn komen. De jongen is vermoedelijk al in het begin van de les onder water verdwenen. Volgens het OM heeft het „aan voortdurend toezicht van begin af aan ontbroken.” De instructeurs hadden het aantal deelnemers niet geteld.

Pas als de kinderen na de les gaan douchen wordt opgemerkt dat de jongen er niet bij is. Hij is vervolgens gevonden op de bodem van het diepe gedeelte van het zwembad. Reanimatie mocht niet meer baten.

Volgens het OM hebben de zweminstructeurs flink wat steken laten vallen. Ze hadden de les niet voorbereid en geen afspraken gemaakt over het houden van toezicht. Ook met aanwezige leerkrachten waren geen afspraken gemaakt. Dat ze niet geregeld het aantal kinderen hebben geteld vindt het OM zeer nalatig.

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/194597282/werkstraf-geeist-na-verdrinking-11-jarige-tijdens-zwemles-lemmer


← Terug naar nieuws

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.