Actief met Aquarunning

Aquarunning biedt veel voordelen

Kom in actie

Is het buiten slecht weer om te trainen of heb je snel last van blessures? Dan biedt dit type training een ideale oplossing. Geblesseerde atleten vinden in ‘aquarunning’ een waardig alternatief om hun conditie op peil te houden en geen kracht te verliezen. Maar deze aanvullende trainingsvorm doe je evengoed wanneer je niet geblesseerd bent en graag progressie boekt.

 

Bij Aquarunning loop je op een gelijkaardige manier als op de weg – met het enige verschil dat je voeten de rollers van het toestel raken, die vervolgens meedraaien. De ondersteuning door middel van de beugels helpen je de balans te bewaren en de optimale weerstand van het water te ervaren en toch de schokbelasting te beperken. Hierdoor is de impact van de beweging minder groot en gun je je botten en gewrichten dus even wat rust.

Ideale loophouding

Bij Aquarunning is je loophouding onder water gelijk aan die van op het land. Je hoeft niet noodzakelijk extra hulpmiddelen te gebruiken, maar een watergordel of -vest komen wel van pas om stabiliteit te garanderen. Voor zij die meer uitdaging zoeken en hun looppas en -houding onder water kunnen aanhouden, zijn genoemde hulpmiddelen niet nodig.

Een aantal voordelen van Aquarunning

Onderschat Aquarunning niet! Je spieren moeten hard werken en je hartslag stijgt gegarandeerd. Maar de voordelen van deze trainingsvorm zijn het dan ook waard.

1) blessures te vermijden

Aquarunning is niet enkel goed om de periode van je blessure te overbruggen, maar ook voor de preventie van toekomstige blessures. Door de weerstand van het water werken je spieren en gewrichten harder om in beweging te blijven. Hierdoor worden ze sterker en vermindert het risico op blessures. Zie Aquarunning daarom als een goede aanvulling op je standaardtrainingen om fitheid te bevorderen en de belastbaarheid van je spieren te verhogen.

2) conditie te behouden

Wie door een blessure niet kan trainen, heeft vaak schrik in te boeten op de conditie. Maar wie aan Aquarunning doet verliest allicht niets van die opgebouwde conditie:

3) spieren op te bouwen

Naast de voordelen voor je conditie, versterkt Aquarunning ook je hele core. Je gebruikt verschillende spieren (zowel been-, als buik- en rugspieren) die ervoor zorgen dat je blijft drijven. Hierdoor is Aquarunning dus een ideale weerstandstraining, waarbij je zowel conditie als spieren versterkt. De intensiteit van de weerstand die je ervaart, hangt af van de snelheid waarmee je door het water beweegt. Aquarunning vraagt om een sterke, rechte houding van je lichaam.

 

De threadmill van Hydrorider heeft eveneens aan de zijkant een ruime geleidingsrail voor meer houvast, ter beveiliging en comfort.

Degelijk rubberen vloerdoppen ter bescherming van de zwembadbodem

Zeer geschikt voor een gezamenlijke workout

Het loopvlak van de Hydrorider Threadmill is voorzien van kunststof rollen die onder druk van de voeten meedraaien.

De Hydrorider AquaTreadmill Professional

Het Hydrorider AquaTreadmill loopplatform is gemaakt van 308 rollen, die draaien over flexibele schokabsorberende steunen. Er is geen mechanische weerstand of motor, die de rollen actief beweegt. De gebruiker moet de benen dus beurtelings actief naar achteren en naar voren bewegen tegen de waterbestendigheid in.

Laten we nu het water in gaan! We zullen het gewichtseffect op ons lichaam drastisch verminderen in het water en daardoor de balans, spierperceptie en bloedcirculatie te verbeteren. Hydrorider maakt dit mogelijk met de nieuwe Hydrorider AquaTreadmill, waarmee de gebruiker kan lopen en rennen terwijl hij/zij gedeeltelijk ondergedompeld is in het water. De Hydrorider AquaTreadmill is twee jaar getest voordat hij op de markt kwam, met als doel nieuwe grenzen te verleggen voor de aquatische fitness en revalidatie en atletische training.

De AquaTreadmill Hydrorider is een multifunctioneel apparaat en is perfect voor groepsoefeningen, circuittraining, fysiotherapie, revalidatie, persoonlijke training en atletische training. De Aquatische omgeving biedt vooral door de lage belasting op enkel, knie en heupgewrichten een uitkomst.

Specificaties:

• Netto Gewicht: 36 kg
• Uitrusting inclusief verpakkingsgewicht: 71 kg
• Overwegend van RVS AISI 316L
• Degelijke en royale RVS handsteunen voor meer grip

De Hydrorider waterloopband, de Aquatreadmill is met succes gebruikt in diverse zwembaden met geweldige resultaten voor fysieke en motorische vaardigheid in zijn algemeen maar ook voor revalidatie, watertherapie en met het doel van gewichtsafname. Juist deze laatste groep ervaart steun van water in meerdere opzichten en is het omlaag brengen van de belasting door het water tezamen met het fitnessapparaat perfect voor het opschroeven van de belastbaarheid van deze gebruiker! Kwestie van DOEN!

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.