Aquaspinning

Sporten in water

Voor jong en oud

 

 

Aquafietsen/ aquaspinning / aquacycling

Het normale indoor cycling wordt reeds lang als een echte calorieënkiller aanvaard, met aquafietsen wordt de verbranding nog eens extra aangewakkerd! Door de weerstand van het water worden de spieren extra belast, terwijl de kans op blessures klein blijft. Het verbetert de algemene conditie, is een efficiënte manier om vet te verbranden en het effect van water werkt cellulitisvorming tegen.

Aquafietsen doe je op speciaal ontwikkelde “aquafietsen” die in het water worden gezet. Deze fietsen kunnen worden afgestemd naar ieders persoonlijke voorkeur, zowel het zadel, het stuur als de weerstand zijn verstelbaar.

Ontstaan

Iedere efficiënte fitness- en wellnessvorm vindt uiteindelijk ook zijn uitvoeringsmogelijkheid in het water. Zodoende steken her en der speciale vormen van Yoga, Pilates en tai-chi hun kopje op in een aquafit- of waterjasje. Maar niet alleen de relaxerende wellnessvormen, ook de meer intensievere fitnessvormen zoals Tae-Bo en indoor cycling komen voor in het water. Aquafietsen is fietsen in het water waarbij men zich niet voorwaarts verplaatst, maar ter plaatse blijft. Het is te vergelijken met gewone indoor cycling waarbij het water extra trainingsmogelijkheden biedt.

Doelgroep

Aangezien Aquafietsen onder de overkoepelende vorm van Aquafitness valt, staat het open voor iedereen: jong of oud, man of vrouw, recreatief of topsporter, geblesseerd of niet. Aquafietsen is niet alleen aan te bevelen voor mensen die hun lichaam willen trainen en gezond willen houden, maar ook voor diegenen die na een blessure snel terug op krachten willen komen.

Aquafietsen traint het volledige lichaam. Het biedt de mogelijkheid om alle spieren intensief te laten werken; benen, armen, borst, buik en billen worden tijdens het fietsen belast door het fietsen af te wisselen met gevarieerde oefeningen van het bovenlichaam.

Accommodatie

Uiteraard heb je enkele cruciale elementen nodig om deze activiteit tot een blijvend succes te maken:

  • water in de diepte variërend van 1,10 tot circa 1,60 meter en per deelnemer een vrije ruimte van circa 4 m² (inclusief de mogelijkheid voor oefeningen rondom de fiets);
  • een goede stabiele fiets, die speciaal gemaakt is voor de zwembadomgeving.

 

De fiets dient te voldoen aan:

  • bestendig tegen de invloeden van zwembadwater, dus bijvoorbeeld gemaakt van hoogwaardig RVS;
  • veiligheidsnormen en voorschriften;
  • stabiel ook tijdens de oefeningen;
  • voor- en achteruittrapmogelijkheden;
  • een prettige zit-, fiets- en handhouding biedt voor ieder individu, dus optimale verstelmogelijkheden van stuur, zadel en frame. Hierdoor voor meerdere doelgroepen geschikt;
  • gemakkelijk te tillen is, voor in en uit het water verplaatsing dwz. licht gewicht;
  • gemakkelijk verplaatsbaar op perron en zwembadvloer zonder te tillen.

 

Eyeview Systems biedt u een volledig programma op het gebied van Aquasporten. Wilt u hierover meer weten? Voor een vrijblijvende afspraak kunt u bellen naar 0412-798080. Eventuele vragen of opmerkingen kunt u ook mailen naar info@eyeviewsystems.nl

Meer dan 15 jaar een scherpe focus

Neem contact op voor een helder advies.

Wij stellen u graag onze referenties voor.

Uiteraard hebben wij in de 15 afgelopen jaren al heel veel projecten mogen maken en verzorgen. Verspreid over Nederland en van klein tot groot. Projecten waar we steeds met veel enthousiasme onze schouders onder hebben gezet. We tonen u graag een selectie van onze referenties.